Bæredygtighed

Der er flere fordele ved at investere svanemærket

Gør en forskel for din opsparing og for verden omkring dig – og spar kurtagen, når du investerer svanemærket.

Vidste du, at du kan gøre en forskel ved at investere bæredygtigt? På helt samme måde, som hvis du fx energirenoverer din bolig eller vælger en elbil, kan du også gøre en aktiv forskel for samfundet, når du investerer din opsparing.

Du kan eksempelvis reducere dit CO2-udslip med, hvad der svarer til knap 4 måneders gennemsnitligt strømforbrug for en dansker alene ved at investere 10.000 kr. i en af Nykredits bæredygtige fonde fremfor det brede aktiemarked.

Webinar om bæredygtig investering

Se med og få eksperternes bedste råd til, hvordan du kan investere, så det kommer både dig og samfundet til gode. 

Webinar: Kom i gang med at investere bæredygtigt

Nordens største udvalg af svanemærkede investeringsfonde

Når vi investerer på vegne af dig og alle Nykredits øvrige kunder, lever investeringerne altid op til Danmarks høje standardanbefalinger for bæredygtige investeringer. Og til dig, der gerne vil gå skridtet videre, har vi en række svanemærkede investeringsprodukter. Ja, faktisk har vi Nordens største udvalg af svanemærkede investeringsfonde.

ForeningsFordel til dig som Nykredit-kunde

Fordi vi sammen med vores kunder vil bidrage til et grønnere Danmark, giver vi eksempelvis tilskud til grønne bolig- og billån. På samme måde sparer du handelsgebyret – den såkaldte kurtage - når du investerer i vores svanemærkede fonde. Kurtage-rabatten er en af de mange ForeningsFordele, du får, når du er kunde i Nykredit.

Vil du høre mere om dine bæredygtige investeringsmuligheder, eller har du spørgsmål, så udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Hvad betyder det, når du investerer i svanemærkede fonde?

  • Svanemærket er det officielle miljømærke i Norden, der blev stiftet i 1989. Svanemærket og EU-Blomsten er de to eneste officielle miljømærker i Danmark – ligesom det røde Ø er det officielle danske mærke til økologiske fødevarer.
  • Når en investering er svanemærket, er det din garanti for, at investeringerne lever op til en lang række krav til bæredygtighed, der bliver kontrolleret af Miljømærkning Danmark. Det betyder bl.a., at der er særlige typer af virksomheder, man ikke må investere i – fx våben- og olieproducenter – og at mindst halvdelen af de virksomheder, som vi investerer i på dine vegne, skal være langt fremme på bæredygtighed set i forhold til deres konkurrenter.
  • Nykredit lancerede i 2018 den første danskforvaltede investeringsfond certificeret med Svanemærket, og i dag kan du vælge mellem en lang række forskellige svanemærkede investeringsprodukter.