Skat for personer

Investeringsbeviser er et alternativ til at investere direkte i aktier eller obligationer, og afkastet af dine investeringsbeviser beskattes næsten på samme måde.

Du skal være opmærksom på, hvordan de beskattes, og vi opfordrer altid til, at du sætter dig ind i skattereglerne eller søger skatterådgivning, før du investerer.

Når du investerer almindelig opsparing (frie midler)

Her afhænger din skat af, om du ejer investeringsbeviser med minimumsbeskatning (udbyttebetalende) eller lagerbeskattede investeringsbeviser. Din bank indberetter automatisk køb og salg af investeringsbeviser samt udbytter til SKAT for dig, men det er altid en god idé at du selv kontrollerer din årsopgørelse nøje.

Læs mere

Når du investerer pensionsmidler

Afkastet af pensionsmidler beskattes med 15,3 procent pensionsafkastskat. Denne skat fremgår ikke af din årsopgørelse, da banken ordner det hele for dig.

Læs mere

Når børn og unge investerer i investeringsbeviser

Lagerbeskattede investeringsbeviser kan også være en god opsparingsform for børn og unge. Især hvis de har et skatte-frikort, der ikke bruges fuldt ud af fritidsjobs. Hvis det årlige afkast ligger indenfor rammerne af barnets frikort, skal de ikke betale skat af afkastet.