*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Artikel Investeringsmarkeder | 3 min

Ny sektorstrategi bringer to nye sektorer i overvægt

Forventningen om faldende renter og nogen økonomisk svækkelse er både Nykredits og markedets forventning. Det skubber værdiansættelse og mere sektorspecifikke forhold op på listen som vigtigste prioriteringsnøgler i Nykredits nye sektorstrategi. Det flytter cykliske Råvarer/Materialer og Stabilt Forbrug til overvægt.

Nykredit

Det er en relativ risiko- og potentialevurdering på tværs af sektorer og den relative værdiansættelse som gør, at Nykredit beholder den cykliske og rentefølsomme IT/Teknologi på overvægt i sin nye sektorstrategi og rykker cykliske Råvarer/Materialer til overvægt sammen med defensive Stabilt Forbrug. For at gøre plads til de nye overvægte, rykkes Finans og Forsyning til neutral og Cyklisk Forbrug til undervægt.

Fortsat positive tendenser på aktiemarkedet

De første måneder af 2024 har indtil videre fortsat de positive tendenser på aktiemarkedet, der prægede slutningen af 2023.

”Efter en start på efteråret med stigende renter – både lange og korte – begyndte renterne at falde markant. Rentefaldene var ventet i vores prognose og var årsagen til, at vi dengang prioriterede eksponering over for rentefølsomme sektorer højt. Vi forventede faldende markedsrenter drevet af bl.a. tiltagende tro på pengepolitiske lempelser som følge af den faldende inflation, moderation på arbejdsmarkedet og en gradvist svækket vækst. Derfor skruede vi samtidig lidt ned for vækstfølsomheden”, siger Niels Nygreen Bonke, analytiker i Nykredit.

Det blev kun delvist indfriet, da USA har haft en overraskende solid udvikling i både arbejdsmarkedet og den overordnede vækst. Derfor kom det aktierally, som vi har set i perioden, i højere grad de sektorer, der både var rente- og vækstfølsomme, til gode. Det har medvirket til at understøtte den massive outperformance i IT/Teknologi (overvægt) over for markedet – en sektor, der foruden sine makroøkonomiske følsomheder også har nydt godt af AI-temaet.

”IT/Teknologis fordel er så stor, og sektoren så tungt vægtet i markedet, at kun to af de øvrige sektorer har outperformet markedet i samme periode, nærmere bestemt Finans (overvægt) og Industri (undervægt). Vores defensive og rentefølsomme ben i porteføljen, Forsyning (overvægt), har underperformet markedet. Samlet har vores anbefalinger på tværs af sektorer set en pæn outperformance siden vores seneste sektorstrategi-update fra oktober”, lyder det fra Niels Nygreen Bonke.

Økonomisk svækkelse og faldende renter

I Nykredit forventes fortsat nogen økonomisk svækkelse og faldende renter, fortæller Niels Nygreen Bonke.

”Usikkerheden om, hvor meget afdæmpning vi ender med at få i USA, bliver ikke mindre i takt med, at impulsen fra stramningerne aftager. Eurozonen står stadig stille - og der er flere indikationer på, at det ikke helt er overstået endnu, selvom vi forventer en beskeden bedring i løbet af foråret. I lighed med markedet forventer vi rentenedsættelser i både USA og Eurozonen inden for de kommende måneder. Vi er således samlet set forholdsvis enige med markedet på både renter og vækst”, siger Niels Nygreen Bonke.

Få nyheder fra Investor Insights direkte i din mailboks – tilmeld dig nyhedsbrev fra Nykredit Invest her

Investor Insights indhold er alene udarbejdet til information og inspiration, og omtale af lande, selskaber og/eller fonde skal derfor ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Vær desuden opmærksom på, at Investor Insights indhold ofte tager udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet, så bemærk altid datoen inden du eventuelt reagerer.

 

Relaterede Artikler

Artikel Investeringsmarkeder
9. juli, 2024

Frankrig: Politisk usikkerhed efter mudret valgsejr til centrum-venstrepartierne

Som ventet gav valgresultatet intet klart flertal i Nationalforsamlingen, men strategien med at ”inddæmme” højrefløjen må siges at være lykkedes over forventning. Regeringsforhandlingerne bliver dog svære, og en ny regering er således næppe lige om hjørnet.
Artikel Investeringsmarkeder
8. juli, 2024

USA: Lavere job- og lønvækst understøtter rentenedsættelser til efteråret

Jobvæksten falder i juni til 206.000, mens maj måneds tal nedrevideres stort til 218.000. Dagens tal rykker ikke på Federal Reserves kurs, men understøtter forventningen om rentelempelser til efteråret.
Artikel Investeringsmarkeder
2. juli, 2024

Frankrig: Finansmarkederne svagt lettede ved udsigt til splittet parlament

Selvom Le Pens Rassemblement National fik flest stemmer ved første valgrunde af det franske parlamentsvalg, er det mest sandsynlige udfald, at ingen får et absolut flertal efter 2. valgrunde, der løber af stablen på søndag. Der kan spores en vis lettelse på de finansielle markeder ved det scenarie.