Sådan forholder Nykredit sig til russiske investeringer

Krystallen om dagen med blå himmel

Allerede tidligt i februar frasolgte Nykredit Invest og Sparinvest alle russiske statsobligationer, og lige nu arbejder vi på at sælge den allersidste investering i et russisk selskab. Derudover tilbyder vi ikke længere handel i russiske værdipapirer.

I Nykredit ser vi med stor alvor på den russiske invasion af Ukraine. Vi følger situationen meget tæt for at sikre, at alle Nykredits investeringer er i overensstemmelse med den gældende danske udenrigspolitik og sanktionslisterne fra EU og USA. Desuden tilbyder vi ikke længere handel i russiske værdipapirer.

Ingen russiske statsobligationer i Nykredits investeringsfonde

Situationen i Ukraine var kritisk allerede inden den russiske invasion, og i starten af februar besluttede vi at frasælge alle russiske statsobligationer i Nykredit Invest og Sparinvest.

Derudover har vi i en periode været tilbageholdende med at investere i russiske selskaber.

Investeringer i alle russiske selskaber er næsten frasolgt

Efter den russiske invasion af Ukraine besluttede vi at frasælge alle investeringer i russiske selskaber. Det gælder både selskaber med statsejerskab, som fremgår af sanktionslisterne, men også alle øvrige russiske selskaber.

Vi har på nuværende tidspunkt frasolgt vores investeringer i alle selskaber, der er omfattet af sanktioner fra EU og USA. Lige nu arbejder vi på at frasælge den sidste resterende investering i et russiske selskab.

Hvad sker der nu?

Nykredit følger krigen i Ukraine tæt og overvejer løbende tiltag, der kan støtte op om de udenrigspolitiske signaler fra Danmark, EU og USA.

Vi har på nuværende tidspunkt ingen planer om at investere i russiske statsobligationer eller russiske virksomheder igen.

Hvis du har spørgsmål til dine investeringer, kan du altid kontakte din rådgiver, fx via netbanken.

Investor Insights indhold er alene udarbejdet til information og inspiration, og omtale af lande, selskaber og/eller fonde skal derfor ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Vær desuden opmærksom på, at Investor Insights indhold ofte tager udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet, så bemærk altid datoen inden du eventuelt reagerer.

Relaterede Artikler

Investeringsmarkeder | 4 min

Hvad sker der med mine investeringer, hvis der udbryder storkrig?

Mange frygter, at den højspændte geopolitiske situation, verden står i nu, kan eskalere til en større global krig, og som investor overvejer du måske, om den risiko bør påvirke din investeringsstrategi? Vi har spurgt chefstrateg Frederik Engholm.
Investeringsmarkeder | 2 min

USA: Solid jobvækst står ikke i vejen for rentenedsættelser

Den amerikanske jobvækst endte på 175.000 i april. Det er pænt under konsensusestimatet på 240.000, og en halvering i forhold til marts måned.
Investeringsmarkeder | 3 min

USA: Kurs mod rentesænkninger - men senere end ventet

Onsdagens møde i Federal Reserve bød som ventet ikke på renteændringer. Fokus var derfor på centralbankens fortolkning af de seneste inflations- og arbejdsmarkedstal og vækstsignaler.