*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Artikel Privatøkonomi | 5 min

Tre forskellige måder du kan investere bæredygtigt på

Vil du gerne have en hjælpende hånd med at finde de virksomheder, du skal investere i, kan det være en mulighed at investere gennem en investeringsforening, der investerer i et bredt udsnit af virksomheder.

Nykredit

Der findes mange forskellige måder at investere bæredygtigt på. Her guider vi vej til tre forskellige investeringsforeninger, der på hver sin måde giver dig mulighed for at investere bæredygtigt.

Nykredit Bæredygtige Aktier: Tænker hele vejen rundt

Fondstype: Aktiv fond.
Antal virksomheder i fonden: Det varierer, men et sted mellem 40 og 70 virksomheder.
CO2-aftryk: Aktuelt ligger det 91 pct. lavere end verdensmarkedsindekset. Niveauet vil dog variere afhængigt af de virksomheder, der bliver købt til og solgt fra.
Klimamålsætning: Alle fonde i Nykredit har et mål om at være klimaneutrale i 2050, og om at have reduceret udledningen af CO2 med 75% i 2030 ift. det brede aktiemarked (MSCI ACWI) i 2020.
EU-kategori: Artikel 9 (højeste niveau).
Svanemærket i 2018

 

Sparindex Bæredygtige Global: Fokus på best in class-virksomheder

Fondstype: Indeksfond.
Antal virksomheder i fonden: Ca. 1.000
CO2-aftryk: 50 pct. lavere end verdensmarkedet.
Klimamålsætning: Alle fonde i Nykredit har et mål om at være klimaneutrale i 2050, og om at have reduceret udledningen af CO2 med 75% i 2030 ift. det brede aktiemarked (MSCI ACWI) i 2020.
EU-kategori: Artikel 9 (højeste niveau). 
Svanemærket i 2021

 

Balance Bæredygtig - En stabil pakkeløsning, hvor du selv vælger risiko

Fondstype: Her er tale om en aktivt forvaltet fond, der investerer i både aktier, obligationer og alternative investeringer. Fonden findes i tre forskellige risiko-niveauer – Defensiv, Moderat, Offensiv- så det kan matche den risiko, du er tryg ved at investere med.
CO2-aftryk: Opgøres ikke pt., men er på vej.
Klimamålsætning:  Alle fonde i Nykredit har et mål om at være klimaneutrale i 2050, og om at have reduceret udledningen af CO2 med 60% i 2030 ift. 2020 benchmark.
EU-kategori:  Artikel 8.
Svanemærket i: Som den første danske forvalter kunne Nykredit Invest lancere tre balancerede fonde i 2021, der alle er certificeret med Nordens officielle miljømærke, Svanemærket.

 

 

Bliv klogere på bæredygtige investeringer

Vil du vide mere om bæredygtige investeringer, så finder du mere information på Nykreditinvest.dk, hvor du også kan udfylde vores kontaktformular og blive kontaktet af os til en snak om dine muligheder for at investere bæredygtigt.

Indholdet er markedsføringsmateriale udarbejdet af Nykredit Bank A/S til information og inspiration, og omtale af lande, selskaber og/eller fonde skal derfor ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Prospekt og central investorformation for fondene kan findes på nykreditinvest.dk og sparindex.dk.

Relaterede Artikler

Artikel Investeringsmarkeder
3 min

Bekymret for at købe på toppen? Det kan koste dyrt

Artikel Investeringsmarkeder
4 min

Risiko for handelskrig mellem Kina og EU

Hvis EU beslutter sig for at beskytte europæiske virksomheder i konkurrencen med statsstøttede kinesiske virksomheder, kommer Kina næppe til at se passivt til. Risikoen for en handelskrig er derfor reel, vurderer chefstrateg Frederik Engholm.

Artikel Investeringsmarkeder
4 min

Hvad sker der med mine investeringer, hvis der udbryder storkrig?

Mange frygter, at den højspændte geopolitiske situation, verden står i nu, kan eskalere til en større global krig, og som investor overvejer du måske, om den risiko bør påvirke din investeringsstrategi? Vi har spurgt chefstrateg Frederik Engholm.