Investering

Dine investeringer kan mærkes

Du kan få din opsparing til at arbejde for dig ved at investere den. Og den kan faktisk også gøre en forskel for samfundet, når du investerer den bæredygtigt.

Investér i fremtiden

På helt samme måde som hvis du energirenoverer din bolig eller vælger en elbil, kan du gøre en forskel for samfundet, når du investerer din opsparing.

Når du investerer, giver du også din støtte til en række virksomheder og lande, og det kan gøre en mærkbar forskel, hvis du vælger dem, der bidrager positivt til den bæredygtige omstilling.

Du kan eksempelvis reducere dit årlige CO2-udslip med, hvad der svarer til knap 4 måneders gennemsnitligt strømforbrug for en dansker alene ved at investere 10.000 kr. i en af Nykredits bæredygtige fonde fremfor det brede aktiemarked.

Vi tager gerne en snak med dig om dine investeringsmuligheder.

Hør mere om dine muligheder

Udfyld vores formular, så hører du fra os hurtigst muligt.

Felter markeret med * er obligatoriske

Er du allerede kunde i Nykredit?
0/512

Du kan altid trække dit samtykke tilbage på kundeservice@nykredit.dk og læse mere om behandlingen af dine personoplysninger her.


Din guide til at investere bæredygtigt

Det kan være svært at komme i gang med at investere bæredygtig, men vi er klar til at rådgive dig hele vejen fra en indledende snak om ønsker og risikoprofil til køb af de rette bæredygtige investeringsfonde. Det kunne fx være vores svanemærkede fonde, som du kan blive klogere på her.

Hvad er en svanemærket investeringsfond?

Når du investerer i en svanemærket fond fra Nykredit Invest, investerer du med særligt fokus på bæredygtig udvikling.

Bæredygtighed handler ikke kun om miljø og klima, men også om at virksomhederne behandler deres medarbejdere ordentligt, og at ledelsen agerer ansvarligt.

Vil du vide mere om, hvad bæredygtig investering er?

Hvorfor skal du investere i en svanemærket fond?

Du skal investere svanemærket, fordi det er en nem måde at gøre en forskel. Kort sagt støtter du virksomheder, der arbejder med bæredygtig udvikling.

Derudover har de seneste år vist, at vores bæredygtige aktiefonde har fået et bedre afkast på de bæredygtige investeringer end gennemsnittet. Så at investere bæredygtigt kan også være en god forretning for dig.

Vil du vide mere om de strenge kvalitetskrav, som svanemærkede investeringsfonde skal leve op til?

Hvordan kommer du i gang med at investere svanemærket?

Svanemærket logo

Hvis du har besluttet dig for at investere i en svanemærket fond, så står vi klar til at hjælpe dig med at komme i gang med at investere bæredygtigt.

Den bedste måde at komme i gang på er at udfylde formularen her på siden, så kontakter vi dig og tager en uforpligtende snak med dig om dine muligheder. Kender du absolut intet til investering, så bare tag det helt roligt, for vi forklarer dig alt, du har brug for at vide.

Vil du læse om nogle konkrete bæredygtige investeringsfonde, så præsenterer vi her 3 af de mere populære bæredygtige fonde, du kan investere i.


De mest stillede spørgsmål om bæredygtige investeringer

FAQ om bæredygtige investeringer

Er grønne og bæredygtige investeringer det samme?

Man kan let få den opfattelse, at bæredygtighed kun handler om at investere i virksomheder, der arbejder med vindmøller, solceller og elbiler, men det er ikke hele fortællingen. Det grønne fokus på klima og miljø er kun én af de tre faktorer, vi kigger på, når vi skal vurdere, om en virksomhed er bæredygtig. Vi vurderer også, om virksomheden er socialt ansvarlig, og eksempelvis behandler sine medarbejdere ordentligt, og om den er kendetegnet ved god selskabsledelse, hvor bestikkelse og korruption er udelukket, og hvor ledelsen ikke forgylder sig selv.

Er alle bæredygtige virksomheder en god investering?

Nej, en stærk bæredygtig profil gør ikke alene en virksomhed til en god investering, og derfor er bæredygtighed også et led i vores klassiske investeringsanalyse. Her analyserer vi eksempelvis, om selskabet har en forretningsmodel, der kan blive udkonkurreret på længere sigt, og om aktien er for dyr eller hypet.

Nytter det noget at investere bæredygtigt?

Ja! Du kan gøre en stor forskel ved at investere bæredygtigt. Du kan eksempelvis reducere dit CO2-udslip med, hvad der svarer til knap 4 måneders gennemsnitligt strømforbrug for en dansker alene ved at investere 10.000 kr. i en af Nykredits bæredygtige fonde fremfor det brede aktiemarked. Derudover er du også med til at skubbe på den bæredygtige udvikling, når du via Nykredit kan investere i virksomheder, der fx arbejder på at udvikle genanvendelige batterier til elbiler eller sætte CO2-neutrale fragtskibe i søen:

Læs mere: Sådan kan dine investeringer gøre en forskel

Hvordan påvirker det mit afkast at investere bæredygtigt?

Der gives ingen garanti for de fremtidige afkast, men kigger vi på de seneste fem år, har det ikke kostet på afkastet at investere bæredygtigt. Snarere tværtimod. Det er da også vores klare overbevisning, at afkast og bæredygtighed går hånd i hånd, og at fremtidens afkast skabes af de virksomheder, der tager ansvar for den fremtid, de er en del af.

Er der flere omkostninger forbundet med at investere i fx Bæredygtige Aktier frem for andre af Nykredits fonde?

Nej. Det er ikke graden af bæredygtighed, der definerer omkostningerne, men hvorvidt investeringen er aktivt eller passivt forvaltet, og om man investerer i aktier, obligationer, alternativer etc.

Vil du høre mere om dine muligheder?

Du er altid velkommen til at høre mere om dine investeringsmuligheder i Nykredit Invest. Er du allerede kunde, kan du skrive til os via netbanken. Ellers kan du skrive til os i formularen her, og så kontakter vi dig hurtigst muligt til en snak om dine muligheder for at investere bæredygtigt.

Kontakt mig om bæredygtige investeringer

Mere om bæredygtighed

Bliv klogere på bæredygtighed

-og på hvordan du gennem dine investeringer kan bidrage til bæredygtig udvikling.

Sådan kan dine investeringer gøre en mærkbar forskel

Flere og flere selskaber har taget FN’s verdensmål til sig og bruger dem aktivt som pejlemærker i deres strategi. Vi har samlet fem eksempler på, hvordan selskaberne i vores investeringsforeninger bidrager til verdensmålene.

Nykredit Invest - en forening af aktive ejere

Når du investerer via Nykredit, bliver du en del af en forening, der tror på, at vi som ejere kan påvirke de selskaber, vi investerer i. Derfor screener vi hvert kvartal alle de selskaber, vi investerer i for at sikre, at de lever op til vores bæredygtighedskriterier.