Pssst. Nykredit Invest vandt Morningstars hovedpriser for 3. år i træk

Det uafhængige analyseinstitut har kåret Nykredit Invest som vinder i alle tre hovedkategorier ved Morningstar Awards 2020. Selv om priserne ikke hjælper de investorer, der har set værdien af deres investeringer falde, så er priserne bl.a. en indikation på evnen til at skabe resultater på lang sigt.

I en svær tid har Nykredit Invest vundet de tre hovedpriser for bedste investeringsforening ved Morningstar Awards 2020. Det er tredje år i træk, at Nykredit Invest er blandt vinderne af hovedkategorierne til Morningstar Awards. Kåringerne af Nykredit Invest falder i kategorierne 'Bedst til Aktier', 'Bedst til Obligationer' og 'Bedst til Aktier, Obligationer og Balancerede fonde'.

Chef for Nykredit Wealth Management, Peter Kjærgaard, glæder sig særligt over kontinuiteten i kåringerne:

”Selv om guldmedaljer for tidligere tiders bedrifter, kan synes ligegyldige i en tid, hvor mange investorer lider tab, så er priserne en anerkendelse af, at vi har formået at skabe gode, langsigtede og risikojusterede afkast til vores kunder på tværs af tre meget forskellige investeringsår. I en kompleks global økonomi fyldt med muligheder, men også fyldt med kraftige kortsigtede markedsbevægelser, er det vores opgave at se gennem kompleksiteten og vælge de rigtige investeringer for vores kunder. Særligt i en tid, hvor de generelle markedsafkast er lave. Morningstar-priserne er en anerkendelse af, at vi gennem det seneste år i de fleste henseender er lykkes med det."

2020 er startet turbulent, og særligt i denne tid, hvor markederne reagerer markant på både de gode og dårlige nyheder relateret til COVID-19, bliver der stillet krav til vores evne til at tænke og investere langsigtet på vegne af vores kunder.

Peter Kjærgaard, chef for Nykredit Wealth Management

Godt rustet i en svær tid

Morningstar Awards bedømmer fonde og investeringsforeninger på baggrund af afkast over et, tre og fem år, ligesom der justeres for investeringernes risici. Med priserne ønsker Morningstar at anerkende stærke resultater i det forgangne år, men ønsker ikke at anerkende ”held”. Der tages i bedømmelsen således hensyn til afkast og risiko i de sidste fem år, ligesom der korrigeres for gode resultater opnået ved, at forvalteren tager større risiko. Derfor hører Morningstars Awards til blandt de tunge og anerkendte kåringer i sektoren, siger Peter Kjærgaard:

"Vi er selvfølgelig opmærksomme på, at vores resultater de seneste år ikke er en garanti for, at vi også fremover kan lykkes med at skabe den samme værdi for vores kunder. 2020 er startet turbulent, og særligt i denne tid, hvor markederne reagerer markant på både de gode og dårlige nyheder relateret til COVID-19, bliver der stillet krav til vores evne til at tænke og investere langsigtet på vegne af vores kunder. Vi mener dog, at vi står godt rustet til at kunne hjælpe vores kunder godt gennem de udsving, vi ser for tiden, og Morningstar-priserne bestyrker os i den tro."

Om kåringen lyder det fra Morningstar:
”Den høje kvalitet af Nykredits fondsudbud betyder, at de vinder alle tre kategorier. Der er stærk konkurrence, og det er et sjældent resultat at vinde priserne i alle tre discipliner.”

Peter Kjærgaard

Chef for Nykredit Wealth Management

Relaterede Artikler

Aktier | 3 min

USA buldrer frem – men aktiepotentialet er lige nu større i Europa

USA giver i øjeblikket Europa baghjul både på økonomisk vækst og vaccineudrulning. Men der er flere årsager til, at Europa som aktieregion aktuelt er mere interessant end USA.
Aktier | 4 min

Kvindernes aktiestrategi giver pote

Køb og behold. Det kan meget vel være den strategi, der har givet de kvindelige aktieinvestorer et højere afkast.
Aktier | 3 min

Draghi i front for Italien styrker finansaktierne

Den tidligere ECB-chef, Mario Draghi, blev i weekenden indsat som ny premierminister i Italien. Det varsler for en tid stabilitet og EU-venlige toner, og det er noget, som finansaktierne godt kan lide.