Dine investeringer gør en forskel

Du kan få din opsparing til at arbejde for dig ved at investere den. Og den kan faktisk også være med til at gøre en forskel for verden, hvis du investerer den bæredygtigt. Her hjælper vi dig på vej.

Investér i fremtiden

Vi danskere udleder i snit 17 ton CO2 årligt via bl.a. transport, mad og forbrug. Men vidste du, at din pensionsopsparing og investeringer også påvirker dit CO2-regnskab?

Når du investerer og køber en aktie, bliver du medejer af en virksomhed, og du kan gøre en stor forskel ved at investere med et bæredygtigt fokus.

Du kan eksempelvis reducere dit CO2-udslip med, hvad der svarer til 7 måneders strømforbrug hvert år alene ved at investere 10.000 kr. i en af Nykredits bæredygtige fonde fremfor i en almindelig, bred fond.

Nordens største udvalg af svanemærkede fonde

Du kender sikkert Svanemærket fra shampooflasken og køkkenrullerne, men du kan faktisk også kigge efter Nordens officielle miljømærke, når du investerer. Svanemærket er din garanti for, at dine investeringer lever op til en lang række krav til bæredygtighed, og at du ikke investerer i bl.a. tobak, våben og olie. Som kunde i Nykredit sparer du – som en af vores mange ForeningsFordele – desuden kurtagen, når du investerer i vores svanemærkede fonde.

Læs mere her

Vil du gerne i gang med at investere bæredygtigt?

Privatøkonom Camilla Schjølin Poulsen deler sine bedste overvejelser her: 5 gode råd til at komme i gang med at investere bæredygtigt 

Du kan også se webinaret om bæredygtige investeringer, hvor du får vores bedste råd til at komme i gang med at investere, så det både kommer dig selv og samfundet til gode:

Se webinaret her

Skal vi hjælpe dig videre?

Vil du gerne høre mere om dine muligheder for at investere bæredygtigt? Så udfyld kontaktformularen herunder, så vil en af vores rådgivere ringe dig op.

Jeg vil gerne høre mere

To forskellige måder du kan investere bæredygtigt på

Vil du gerne have en hjælpende hånd med at finde de virksomheder, du skal investere i, kan det være en mulighed at investere gennem en investeringsforening. På den måde investerer du automatisk i et bredt udsnit af virksomheder, så risikoen er spredt ud.

Aktiechef i Nykredit, Morten Gregersen, guider her vej til to forskellige typer investeringsforeninger, der på hver sin måde giver dig mulighed for at investere bæredygtigt: To forskellige måder du kan investere bæredygtigt på

Kan 5.000 kr. også gøre en forskel?

Ja, det kan det faktisk. Når du investerer gennem en investeringsforening, bliver dine penge lagt sammen med rigtig mange andre danskeres penge, og når vi er mange, der går sammen, kan vi stille større krav til virksomhederne, som der bliver investeret i – ganske enkelt, fordi der er flere penge bag ordene.

Nykredit investerer mere end 400 mia. kr. for såvel private danskere som pensionskasser - og de midler giver vægt bag ordene.

EU har faktisk gjort det lidt nemmere for dig

De har nemlig lavet 3 kategorier, som alle investeringer skal inddeles efter – lidt som vi kender det fra energimærkningen. Du kan læse mere om, hvad de enkelte kategorier dækker over, og hvad du skal kigge efter her:

Læs mere om de 3 nye kategorier

Hvordan spiller bæredygtig investering og FN’s 17 Verdensmål sammen?

Siden introduktionen af FN’s Verdensmål har flere og flere selskaber taget dem til sig og bruger dem i dag aktivt som pejlemærker i deres strategi. Nogle selskaber bidrager til mere bæredygtig energi, mens andre kæmper for at udrydde sult.

Vil du vide mere om, hvordan nogle af selskaberne i Nykredit Invests investeringsforeninger bidrager til verdensmålene, kan du se mere her.

Se eksempler her

Har du prøvet vores mobilspil?

Nykredit Invest har i samarbejde med FN’s Udviklingsprogram lanceret KlodeBygger – et mobilspil om bæredygtig investering og FN’s 17 verdensmål. KlodeBygger er et sjovt og underholdende spil, hvor du kan bygge en verden i bedre balance og samtidig lære mere om, hvordan bæredygtige investeringer kan hjælpe med at løse nogle af verdens udfordringer.

Spil dig igennem hundredvis af sjove baner, brug naturkræfter til at overkomme udfordringer og se små videoklip, der gør dig klogere på bæredygtige investeringer og FN’s verdensmål.